Your city:
Duty branches of PJSC "MTB BANK" - Power Banking >>>
image/svg+xml

МТБ БАНК дав старт будівництву нового промислового комплексу міжнародного рівня

Individuals
23.04.2021
МТБ БАНК дав старт будівництву нового промислового комплексу міжнародного рівня - photo - mtb.ua

Виробник вапна в Івано-Франківській області  ГК «Галвапно» півроку тому став клієнтом МТБ БАНКу i йому було вiдкрито кредитний лiмiт у розмірі 2 млн євро для будівництва комплексу з випалу вапна за високими європейськими стандартами.

Голова Правління ПАТ «МТБ БАНК» Юрій Кралов підкреслює, що одразу відчув потенціал цього проекту, а підписаний 19 квітня Меморандум про наміри щодо співпраці між інвестором групи та новоствореною державною установою UkraineInvest на виконання Закону “Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями в Україні” (т.з. Закону “Про інвестиційних нянь”) підтвердив вірну оцінку перспектив ГК «Галвапно» і те, що банк працює в одному напрямку з державною стратегією розвитку бізнесу:

- Підтримання з боку державного Офісу  із залучення та підтримки інвестицій цього зразкового інвестпроекту – чіткий сигнал для нас про те, що ми, як банк, добре відчуваємо сучасні тренди економічного розвитку країни і знаходимося у авангарді  установ, приймаючих своєчасні фінансові комплексні рішення. 

22 квітня клієнт МТБ БАНКу ГК «Галвапно» на території Стриганецького кар’єру у с. Довге Івано-Франківської області провів презентацію першого етапу будівництва нового комплексу по випалу вапна і круглий стіл “Інвестиційна привабливість Прикарпаття: успішні проєкти, виклики та перспективи” за участі представників державної влади, місцевої громади та бізнесу.

Голова Правління МТБ БАНКу Юрій Кралов сказав, що підтриманий банком ще на старті проект, найближчим часом, за участі «інвестиційної няні», зробить чималий вклад в економіку регіону:  

- Нам приємно, що ми беремо участь у такому важливому проекті, загальна вартість якого складає близько 36 000 000,00 Євро, а реалізація розрахована на три роки.  Це нове, екологічне виробництво,  нові робочі місця та поштовх до розвитку регіону в цілому.   Бути поряд та підтримувати такі перспективні проекти один з наших пріоритетів.

Учасник круглого столу Голова Виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі привітав всіх присутніх і сказав, що він вражений інвестицією, на яку очікує цей проект :

-  Багато людей виїжджали з цього села до Польщі, а це підприємство дає 150 нових робочих місць. Вони будуть отримувати зарплатню більшу, ніж у Польщі чи Словаччині... Я дуже радий, що цей інвестиційний проект буде реалізовано в рамках державної програми. Адже закон про «інвестиційних нянь» спрощує отримання дозвільних документів і виводить спілкування інвестора та влади на новий рівень. Ми повинні допомагати нашим інвесторам. Можна навіть сказати – здувати з них пилинки, а не обтяжувати їх бюрократією.

МТБ БАНК дав старт будівництву нового промислового комплексу міжнародного рівня - photo 2 - mtb.ua

Новий закон “Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні” сприятиме спрощенню бюрократичних процедур і полегшенню спілкування інвестора із владними структурами й дозвільними органами, у чому допомагатимуть спеціально призначені радники (“інвестняні”), уповноважені Урядовим офісом UkraineInvest.

 Інвестор та власник ГК “Галвапно” Ілля Марчевський підкреслив, що  сьогодні компанія щороку платить приблизно 4 млн грн податків. Після запуску першої печі ця сума наблизиться до 28 млн, а після запуску другої – до 54 млн грн.

- 60% продукції ми плануємо продавати в Україні, а решту будемо експортувати до Європи, – говорить Ілля Марчевський. –  Запуск печей дозволить нам розширити асортимент вапна, і цим ми відвоюємо значну частину ринку в наших конкурентів.

В роботі круглого столу прийняв участь керуючий львівським відділенням ПАТ «МТБ БАНК» Дмитро Ткаченко, який  привітав Групу компаній «Галвапно» з підписанням Меморандуму про співпрацю з Офісом із залучення та підтримки інвестицій і підкреслив міжнародний характер проекту – в ньому приймають участь грецькі та італійські компанії:

  • Ми переконані що це відкриває для компанії нові фінансові горизонти і сприятиме успішній реалізації інвестиційних проектів Групи. Керівництво МТБ БАНКу впевнене , що діяльність Офісу с залучення та підтримки інвестицій - це унікальний шанс для українських компаній отримати надійного державного партнера в реалізації впровадження нових сучасних технологій виробництва та спрощення доступу на ринки капіталу.

МТБ БАНК дав старт будівництву нового промислового комплексу міжнародного рівня - photo 3 - mtb.ua

МТБ БАНК дав старт будівництву нового промислового комплексу міжнародного рівня - photo 4 - mtb.ua

Проект передбачає використання сучасної екологічно чистої технології. Будівництво вказаного виробничого комплексу здійснюватиметься з використанням унікальних технологій та обладнання компанії QualiCal International (Італія), які забезпечать відповідність збудованого комплексу з випалу вапна максимально можливому рівню енергоефективності та найвищому рівню екологічної безпеки. Печі будуть працювати на найменш забруднюючому виді палива – природному газі. При будівництві буде також встановлено сучасну систему очистки димових газів.

МТБ БАНК дав старт будівництву нового промислового комплексу міжнародного рівня - photo 5 - mtb.ua

Голова Правління МТБ БАНКу Юрій Кралов також зазначив, що підтримка ГК «Галвапно» на початку будівництва такого потужного виробничого комплексу є закономірною для банку, який він очолює – фінустанова постійно працює над розробкою фінінструментів саме для підтримки компаній, які розвивають українську економіку:

  • Ми впевнені, що партнерство з Офісом із залучення та підтримки інвестицій дає нам додаткову можливість розширювати співпрацю з Групою «Галвапно» в частині подальшого фінансування цього проекту та виступає сигналом про посилення фінансової спроможності Групи. МТБ БАНК готовий до співпраці з Офісом зі залучення і підтримки інвестицій заради посилення інвестиційних можливостей провідних українських компаній.

МТБ БАНК дав старт будівництву нового промислового комплексу міжнародного рівня - photo 6 - mtb.ua

Other news

This site uses files cookies for more convenient user experience. The site may request your geolocation in order to comply with the policy of copyright holders to distribute content in certain territories. By continuing any further use of the Site and/or the services of the Site, you agree to this.

Accept