Your city:
Duty branches of PJSC "MTB BANK" - Power Banking >>>
image/svg+xml

МТБ БАНК: стійкість зростає

Individuals
18.08.2021
МТБ БАНК: стійкість зростає - photo - mtb.ua

Рейтинг стійкості банків від порталу «Мінфін» - це щоквартальна оцінка діяльності банків на підставі інформації з офіційних і відкритих джерел. Фінустанови отримують бал від 1 до 5 залежно від показників, що характеризують їх стійкість до стресів і лояльність вкладників: враховується якість активів, ліквідність, можливість зовнішньої підтримки, приріст вкладів, платіжна репутації та інше. У рейтингу використовувалися дані офіційної звітності банків за станом на 16 серпня 2021.

Як завжди, в рейтингу стійкості беруть участь тільки ті банки, яким фізичні особи довірили свої заощадження на суму понад 1 млрд грн. За підсумками першого кварталу поточного року цим критерієм відповідало 34 фінустанови з 73 діючих українських банків.

У рейтинговій таблиці МТБ БАНК піднявся на дві сходинки в порівнянні з 1 кварталом 2021 року і зайняв 21 місце серед 34 банків, що відповідають вимогам рейтингування. А за показником лояльності вкладників МТБ БАНК піднявся відразу на шість ступенів. Цей параметр визначається, серед іншого, часткою банку на депозитному ринку, а також абсолютним і відносним показниками приросту портфеля вкладів населення. 

В цілому, за даними видання «Мінфін» за 2 квартал поточного року номінальний обсяг коштів фізичних осіб в банках збільшився на 12,4 млрд - до 700,4 млрд грн. Тоді як в 1 кварталі приріст був удвічі менше - близько 6 млрд грн. Через те, що Нацбанк підвищив облікову ставку, падіння депозитних ставок дещо сповільнилося. Окремі банки навіть трохи підвищили прибутковість депозитів. У другому кварталі банки заробили майже вдвічі більше, ніж в першому. Прибуток банківського сектора за квітень-червень склала близько 19 млрд грн, в порівнянні з 11 млрд грн за підсумками 1 кварталу.

Other news

This site uses files cookies for more convenient user experience. The site may request your geolocation in order to comply with the policy of copyright holders to distribute content in certain territories. By continuing any further use of the Site and/or the services of the Site, you agree to this.

Accept