Your city:
Duty branches of PJSC "MTB BANK" - Power Banking >>>
image/svg+xml

МТБ Банк в Azure!

Individuals
09.12.2022
МТБ Банк в Azure! - photo - mtb.ua

Восени 2022 року MTБ Банк оформив, так би мовити,  дорогий страховий поліс. У банка тепер є  «цифрова копія», яка повністю здатна працювати саме так, як і фізичний оригінал – всі дані вже є на «хмарі» AZURE. Відтепер фізичне пошкодження серверів банку не впливатиме на його роботу.

Цьогоріч в умовах воєнного стану МТБ Банк не тільки не зупинився в розвитку, але й зробив великий крок на шляху цифровізації процесів. Те, що раніше б зайняло рік, сьогодні вклалося в три місяці.

Юрій Кралов, голова правління МТБ Банку, переконаний, що сьогодні для збереження лідерських позицій необхідно підвищувати гнучкість та швидкість ІТ-інфраструктури банку для задоволення потреб бізнесу та приватних клієнтів.  «Хмарні» технології дозволяють втілювати технічні інновації, швидкий запуск нових продуктів і масштабування існуючих послуг.

За словами заступника голови правління МТБ Банку Іллі Климовича, дослідження Data Bridge показують, що з 2021 по 2028 рік середньорічне зростання глобального ринку «хмарних» технологій у фінансовому секторі складе 25%. І це не дивно, як підкреслює Ілля Клімович, 9 з 10 фінустанов світу вже використовують «хмари» або планують запустити в них свої перші проекти в найближчі півроку:

- МТБ Банк є однім з лідерів в Україні, який здійснив стовідсоткову міграцію на «хмару». Це суттєвий крок вперед. Відтепер навіть фізичне пошкодження серверів не зупинить роботу банку  - максимум через чотири години наші клієнти будуть отримувати весь спектр послуг. Вони навіть не помітять, що щось сталося.

Ілля Климович додає, що банк бачить великий потенціал у хмарі, щоб зробити свої системи швидшими, гнучкішими та зручнішими для клієнтів,  щоб задовольнити їх потреби та забезпечити максимальну безпеку:

- Хмарні інструменти можна використовувати для швидкого впровадження нових функцій  мобільного банкінгу або підвищення фінансової безпеки - виявлення шахрайства.  До того ж хмарні сервіси дозволяють  створити стійкий захист даних. Головний пріоритет МТБ Банку – безпека коштів наших клієнтів та їх персональних даних. Тому ми з партнерами реалізували декілька інноваційних рішень, що задіяли всі можливості AZURE з питань кібербезпеки.

Для того щоб знизити ризики при управлінні доступом до даних, у МТБ Банку дотримуються простих правил: адміністратор і будь-які привілейовані користувачі в хмарі використовують багатофакторну автентифікацію, доступи у співробітників є тільки до тих сервісів, які необхідні їм для роботи, система управління доступом у хмарі пов'язана з корпоративною системою управління обліковими записами та доступом.

- Над масштабним проєктом працювали більше 15 IT-фахівців МТБ Банку та наших партнерів, - підсумовує Ілля Климович. -  Ми віртуалізували та перенесли близько 330 серверів та 30 терабайт даних завантажено в «хмару». Також щодня проводиться синхронізація та завантаження даних в Azure. Ми пишаємося роботою нашої  IT-команди та фахівців LanTeс. Ця співпраця дозволила реалізувати надійне збереження всіх даних банку та клієнтів. Наші клієнти можуть працювати спокійно.

Довідково:

Azure – хмарна платформа компанії Microsoft.  Azure реалізує хмарні моделі платформи як сервісу (PaaS) та інфраструктури як сервісу (IaaS). Можливе використання як сторонніх, так і сервісів Microsoft як модель програмного забезпечення як сервісу (SaaS). Працездатність платформи Azure забезпечує глобальна мережа розподілених дата-центрів Microsoft.  З погляду фізичної безпеки дата-центрів застосовується багаторівневий підхід. Авторизація здійснюється на рівні периметра об'єкта, зовнішнього периметра будівлі, усередині будівлі та на поверхах дата-центру, що дозволяє виключити несанкціонований фізичний доступ до хмарних даних Azure.

Other news

This site uses files cookies for more convenient user experience. The site may request your geolocation in order to comply with the policy of copyright holders to distribute content in certain territories. By continuing any further use of the Site and/or the services of the Site, you agree to this.

Accept