Your city:
Duty branches of PJSC "MTB BANK" - Power Banking >>>
image/svg+xml

МТБ БАНК - в десятці банків з найвищою прибутковістю депозитів

Individuals
08.04.2021
МТБ БАНК - в десятці банків з найвищою прибутковістю депозитів - photo - mtb.ua

Депозити в МТБ БАНКу в трьох валютах (гривня, долар США, євро) терміном на рік за результатами дослідження видання Мінфін знаходяться в першій десятці банків за рівнем прибутковості.  В цілому, банківська система України в першому кварталі 2021 року продемонструвала зниження ставок по всіх валютах.  Геннадій Качуровський, начальник управління ризик-менеджменту МТБ БАНКу вважає, що на зниження ставок вплинуло коригування загальних ставок фінансового ринку: по гривні - внаслідок зниження в минулому році облікової ставки НБУ і поступового інерційного зниження ставок на банківському ринку;  по валюті - внаслідок надлишкової ліквідності валютної частини балансів банків і труднощів валютного кредитування корпоративних клієнтів і навантаження на нормативи капіталізації вкладень у валютні ОВДП з 1 квітня 2021года.

У той же час, за словами Геннадія Качуровського, в першому кварталі найбільшими темпами збільшувався депозитний портфель МТБ БАНКу в гривні. В доларах США збільшення портфеля відбувалося меншими темпами, в євро портфель залишався стабільним.

 «У другому кварталі ми прогнозуємо збільшення портфеля депозитів в гривні в незначній мірі і стабільний рівень депозитів у валюті.  - зазначає Геннадій Качуровський.  - Вкладники вважають за краще для вкладів долар США, обсяг термінового портфеля в доларах перевищує терміновий портфель в гривні в два рази.  Припускаю, що падіння ставок за гривневими вкладами зупиниться і, швидше за все, вони кілька зростуть в межах 0,5%.  Можливе зростання ставок може бути обумовлено посиленням інфляційних тенденцій, збільшенням гривневої грошової маси в економіці і ризиками можливої ​​девальвації гривні внаслідок труднощів з співпрацею з НБУ.  Ставки за валютними депозитами ймовірно залишаться стабільними, так як вони і так знаходяться на мінімальному рівні, однак немає і тенденцій до необхідності нарощування банками депозитних портфелів у валюті».

Other news

This site uses files cookies for more convenient user experience. The site may request your geolocation in order to comply with the policy of copyright holders to distribute content in certain territories. By continuing any further use of the Site and/or the services of the Site, you agree to this.

Accept