Your city:
Duty branches of PJSC "MTB BANK" - Power Banking >>>
image/svg+xml

МТБ БАНК увійшов до «ТОП-3 злетів» в рейтингу стійкості банків і лояльності вкладників

Individuals
Business
20.05.2021
МТБ БАНК увійшов до «ТОП-3 злетів» в рейтингу стійкості банків і лояльності вкладників - photo - mtb.ua

Найбільший прогрес за показником стійкості в першому кварталі 2021 року продемонстрували три банки, один з яких - ПАТ «МТБ БАНК»: за показником стійкості банк піднявся відразу на 7 сходинок порівняно з груднем минулого року.

Також «Мінфін» підготував рейтинг за показником лояльності вкладників, важливого чинника, який впливає на підсумкове місце банку в рейтингу. Цей параметр, серед іншого, визначається часткою банку на депозитному ринку, а також абсолютним і відносним показником приросту портфеля вкладів населення. Тому традиційно це - найдинамічніша складова банківського рейтингу. І результати 1 кварталу - яскраве тому підтвердження: в ренкінгу банків за показником лояльності вкладників МТБ БАНК також піднявся на сім ступенів.

На тлі підвищення Нацбанком облікової ставки прибутковість депозитів продовжувала знижуватися. Проте, в першому кварталі 2021 року фізособи збільшили банківські заощадження майже на 0,9% (або 6 млрд) - до майже 688 млрд грн.

Аналітики «Мінфін» відзначають, що в рейтингу стійкості беруть участь банки, яким фізичні особи довірили свої заощадження на суму понад 1 млрд грн. За підсумками першого кварталу поточного року цим критеріям відповідало 33 фінустанови.

Other news

This site uses files cookies for more convenient user experience. The site may request your geolocation in order to comply with the policy of copyright holders to distribute content in certain territories. By continuing any further use of the Site and/or the services of the Site, you agree to this.

Accept