Your city:
Duty branches of PJSC "MTB BANK" - Power Banking >>>
image/svg+xml

СЬОГОДНІ СВЯТКУЄМО ДЕНЬ ГРИВНІ

Individuals
Business
02.09.2020
СЬОГОДНІ СВЯТКУЄМО ДЕНЬ ГРИВНІ - photo - mtb.ua

А чи знаєте ви, що перша українська банкнота номіналом 2 гривні з’явилася у 1918 році за часів Української Народної Республіки?  Її дизайн підготував художник Василь Кричевський, а надрукована вона була у Берліні!

СЬОГОДНІ СВЯТКУЄМО ДЕНЬ ГРИВНІ - photo 2 - mtb.uaА перші 2 гривні незалежної України також з’явилися за кордоном – у Канаді, як і номінали 1, 2, 5, 10, 20 гривень. З 1995 року друк банкнот цього номіналу відбувався на Банкнотно-монетному дворі Національного банку.

СЬОГОДНІ СВЯТКУЄМО ДЕНЬ ГРИВНІ - photo 3 - mtb.uaНа купюрі зображено князя Ярослава Мудрого, який перетворив Київ на справжню інтелектуальну столицю. А на звороті – величний храм Софії Київської, збудований князем. На банкноті третього покоління з’явилися слова Ярослава Мудрого «Якщо будете жити в любові між собою, і Бог буде з вами». Також зображено військове спорядження, предмети побуту часів Київської Русі і збірник законів «Руська Правда».

З 27 квітня 2018 року в обіг введена монета номіналом 2 гривні, яка має поступово замінити банкноту.

Other news

This site uses files cookies for more convenient user experience. The site may request your geolocation in order to comply with the policy of copyright holders to distribute content in certain territories. By continuing any further use of the Site and/or the services of the Site, you agree to this.

Accept