Ваше місто:
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

МТБ БАНК: стійкість зростає

Приватним особам
18.08.2021
МТБ БАНК: стійкість зростає - фото - mtb.ua

Рейтинг стійкості банків від порталу «Мінфін» - це щоквартальна оцінка діяльності банків на підставі інформації з офіційних і відкритих джерел. Фінустанови отримують бал від 1 до 5 залежно від показників, що характеризують їх стійкість до стресів і лояльність вкладників: враховується якість активів, ліквідність, можливість зовнішньої підтримки, приріст вкладів, платіжна репутації та інше. У рейтингу використовувалися дані офіційної звітності банків за станом на 16 серпня 2021.

Як завжди, в рейтингу стійкості беруть участь тільки ті банки, яким фізичні особи довірили свої заощадження на суму понад 1 млрд грн. За підсумками першого кварталу поточного року цим критерієм відповідало 34 фінустанови з 73 діючих українських банків.

У рейтинговій таблиці МТБ БАНК піднявся на дві сходинки в порівнянні з 1 кварталом 2021 року і зайняв 21 місце серед 34 банків, що відповідають вимогам рейтингування. А за показником лояльності вкладників МТБ БАНК піднявся відразу на шість ступенів. Цей параметр визначається, серед іншого, часткою банку на депозитному ринку, а також абсолютним і відносним показниками приросту портфеля вкладів населення. 

В цілому, за даними видання «Мінфін» за 2 квартал поточного року номінальний обсяг коштів фізичних осіб в банках збільшився на 12,4 млрд - до 700,4 млрд грн. Тоді як в 1 кварталі приріст був удвічі менше - близько 6 млрд грн. Через те, що Нацбанк підвищив облікову ставку, падіння депозитних ставок дещо сповільнилося. Окремі банки навіть трохи підвищили прибутковість депозитів. У другому кварталі банки заробили майже вдвічі більше, ніж в першому. Прибуток банківського сектора за квітень-червень склала близько 19 млрд грн, в порівнянні з 11 млрд грн за підсумками 1 кварталу.

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти