Ваше місто:
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

МТБ Банк в Azure!

Приватним особам
09.12.2022
МТБ Банк в Azure! - фото - mtb.ua

Восени 2022 року MTБ Банк оформив, так би мовити,  дорогий страховий поліс. У банка тепер є  «цифрова копія», яка повністю здатна працювати саме так, як і фізичний оригінал – всі дані вже є на «хмарі» AZURE. Відтепер фізичне пошкодження серверів банку не впливатиме на його роботу.

Цьогоріч в умовах воєнного стану МТБ Банк не тільки не зупинився в розвитку, але й зробив великий крок на шляху цифровізації процесів. Те, що раніше б зайняло рік, сьогодні вклалося в три місяці.

Юрій Кралов, голова правління МТБ Банку, переконаний, що сьогодні для збереження лідерських позицій необхідно підвищувати гнучкість та швидкість ІТ-інфраструктури банку для задоволення потреб бізнесу та приватних клієнтів.  «Хмарні» технології дозволяють втілювати технічні інновації, швидкий запуск нових продуктів і масштабування існуючих послуг.

За словами заступника голови правління МТБ Банку Іллі Климовича, дослідження Data Bridge показують, що з 2021 по 2028 рік середньорічне зростання глобального ринку «хмарних» технологій у фінансовому секторі складе 25%. І це не дивно, як підкреслює Ілля Клімович, 9 з 10 фінустанов світу вже використовують «хмари» або планують запустити в них свої перші проекти в найближчі півроку:

- МТБ Банк є однім з лідерів в Україні, який здійснив стовідсоткову міграцію на «хмару». Це суттєвий крок вперед. Відтепер навіть фізичне пошкодження серверів не зупинить роботу банку  - максимум через чотири години наші клієнти будуть отримувати весь спектр послуг. Вони навіть не помітять, що щось сталося.

Ілля Климович додає, що банк бачить великий потенціал у хмарі, щоб зробити свої системи швидшими, гнучкішими та зручнішими для клієнтів,  щоб задовольнити їх потреби та забезпечити максимальну безпеку:

- Хмарні інструменти можна використовувати для швидкого впровадження нових функцій  мобільного банкінгу або підвищення фінансової безпеки - виявлення шахрайства.  До того ж хмарні сервіси дозволяють  створити стійкий захист даних. Головний пріоритет МТБ Банку – безпека коштів наших клієнтів та їх персональних даних. Тому ми з партнерами реалізували декілька інноваційних рішень, що задіяли всі можливості AZURE з питань кібербезпеки.

Для того щоб знизити ризики при управлінні доступом до даних, у МТБ Банку дотримуються простих правил: адміністратор і будь-які привілейовані користувачі в хмарі використовують багатофакторну автентифікацію, доступи у співробітників є тільки до тих сервісів, які необхідні їм для роботи, система управління доступом у хмарі пов'язана з корпоративною системою управління обліковими записами та доступом.

- Над масштабним проєктом працювали більше 15 IT-фахівців МТБ Банку та наших партнерів, - підсумовує Ілля Климович. -  Ми віртуалізували та перенесли близько 330 серверів та 30 терабайт даних завантажено в «хмару». Також щодня проводиться синхронізація та завантаження даних в Azure. Ми пишаємося роботою нашої  IT-команди та фахівців LanTeс. Ця співпраця дозволила реалізувати надійне збереження всіх даних банку та клієнтів. Наші клієнти можуть працювати спокійно.

Довідково:

Azure – хмарна платформа компанії Microsoft.  Azure реалізує хмарні моделі платформи як сервісу (PaaS) та інфраструктури як сервісу (IaaS). Можливе використання як сторонніх, так і сервісів Microsoft як модель програмного забезпечення як сервісу (SaaS). Працездатність платформи Azure забезпечує глобальна мережа розподілених дата-центрів Microsoft.  З погляду фізичної безпеки дата-центрів застосовується багаторівневий підхід. Авторизація здійснюється на рівні периметра об'єкта, зовнішнього периметра будівлі, усередині будівлі та на поверхах дата-центру, що дозволяє виключити несанкціонований фізичний доступ до хмарних даних Azure.

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти