Ваше місто:
Онлайн банкінг для бізнесу
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

МТБ БАНК - в десятці банків з найвищою прибутковістю депозитів

Приватним особам
08.04.2021
МТБ БАНК - в десятці банків з найвищою прибутковістю депозитів - фото - mtb.ua

Депозити в МТБ БАНКу в трьох валютах (гривня, долар США, євро) терміном на рік за результатами дослідження видання Мінфін знаходяться в першій десятці банків за рівнем прибутковості.  В цілому, банківська система України в першому кварталі 2021 року продемонструвала зниження ставок по всіх валютах.  Геннадій Качуровський, начальник управління ризик-менеджменту МТБ БАНКу вважає, що на зниження ставок вплинуло коригування загальних ставок фінансового ринку: по гривні - внаслідок зниження в минулому році облікової ставки НБУ і поступового інерційного зниження ставок на банківському ринку;  по валюті - внаслідок надлишкової ліквідності валютної частини балансів банків і труднощів валютного кредитування корпоративних клієнтів і навантаження на нормативи капіталізації вкладень у валютні ОВДП з 1 квітня 2021года.

У той же час, за словами Геннадія Качуровського, в першому кварталі найбільшими темпами збільшувався депозитний портфель МТБ БАНКу в гривні. В доларах США збільшення портфеля відбувалося меншими темпами, в євро портфель залишався стабільним.

 «У другому кварталі ми прогнозуємо збільшення портфеля депозитів в гривні в незначній мірі і стабільний рівень депозитів у валюті.  - зазначає Геннадій Качуровський.  - Вкладники вважають за краще для вкладів долар США, обсяг термінового портфеля в доларах перевищує терміновий портфель в гривні в два рази.  Припускаю, що падіння ставок за гривневими вкладами зупиниться і, швидше за все, вони кілька зростуть в межах 0,5%.  Можливе зростання ставок може бути обумовлено посиленням інфляційних тенденцій, збільшенням гривневої грошової маси в економіці і ризиками можливої ​​девальвації гривні внаслідок труднощів з співпрацею з НБУ.  Ставки за валютними депозитами ймовірно залишаться стабільними, так як вони і так знаходяться на мінімальному рівні, однак немає і тенденцій до необхідності нарощування банками депозитних портфелів у валюті».

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти