Ваше місто:
Онлайн банкінг для бізнесу
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

СЬОГОДНІ СВЯТКУЄМО ДЕНЬ ГРИВНІ

Приватним особам
Бізнесу
02.09.2020
СЬОГОДНІ СВЯТКУЄМО ДЕНЬ ГРИВНІ - фото - mtb.ua

А чи знаєте ви, що перша українська банкнота номіналом 2 гривні з’явилася у 1918 році за часів Української Народної Республіки?  Її дизайн підготував художник Василь Кричевський, а надрукована вона була у Берліні!

СЬОГОДНІ СВЯТКУЄМО ДЕНЬ ГРИВНІ - фото 2 - mtb.uaА перші 2 гривні незалежної України також з’явилися за кордоном – у Канаді, як і номінали 1, 2, 5, 10, 20 гривень. З 1995 року друк банкнот цього номіналу відбувався на Банкнотно-монетному дворі Національного банку.

СЬОГОДНІ СВЯТКУЄМО ДЕНЬ ГРИВНІ - фото 3 - mtb.uaНа купюрі зображено князя Ярослава Мудрого, який перетворив Київ на справжню інтелектуальну столицю. А на звороті – величний храм Софії Київської, збудований князем. На банкноті третього покоління з’явилися слова Ярослава Мудрого «Якщо будете жити в любові між собою, і Бог буде з вами». Також зображено військове спорядження, предмети побуту часів Київської Русі і збірник законів «Руська Правда».

З 27 квітня 2018 року в обіг введена монета номіналом 2 гривні, яка має поступово замінити банкноту.

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти