Ваше місто:
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

Вирішили оформити кредит? Перевірте свою кредитну історію

Приватним особам
Бізнесу
15.09.2022
Вирішили оформити кредит? Перевірте свою кредитну історію - фото - mtb.ua

 

При запиті послуги кредитування фінансова установа обов’язково перевірить вашу кредитну історію. Хочете самостійно оцінити свої шанси на отримання кредиту – можете звернутися в бюро кредитних історій, але майте на увазі, що така послуга є безкоштовною лише раз на рік.

 

Навіщо перевіряти кредитну історію?

Кредитодавці перевіряють кредитну історію потенційного позичальника перед тим, як видати кредит. Оцінка кредитної історії є одним із основних факторів під час ухвалення рішення щодо видачі кредиту. Це дає змогу фінансовій установі зрозуміти, наскільки сумлінно особа буде виконувати взяті на себе зобов’язання. На підставі поганої кредитної історії фінансова установа може відмовити потенційному клієнту у видачі кредиту, попри гарні доходи.

 

Якщо перевіряєте кредитну історію самостійно, зверніть увагу на:

  1. Поточні прострочення за кредитом.

Навіть копійковий поточний борг призведе до відмови. Тому перед зверненням за новим кредитом слід пересвідчитися, що прострочень немає, або, якщо вони були погашені нещодавно, інформація про це вже надійшла до кредитної історії.

 

  1. Кількість відкритих кредитів.

Велике кредитне навантаження позичальника — це ризиковий фактор з точки зору кредитора. Тому слід пересвідчитися, що погашені кредити або неактивні кредитні картки мають статус договору "закритий".

 

  1. Коректність інформації.

Якщо кредитна історія містить помилки щодо фактів прострочень, інформацію про шахрайські кредити, неоновлені більше двох місяців дані тощо, інформацію слід оскаржити згідно з вимогами Закону України «Про організацію формування та обігу кредитних історій»

            Більше інформації про кредитну історію читайте на #ЗнайСвоїПрава_Кредити https://promo.bank.gov.ua/know-your-rights-loans/#section-16

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти