Ваше місто:
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

Як ефективно комунікувати з колектором?

Приватним особам
11.10.2022
Як ефективно комуныкувати з колектором? - фото - mtb.ua

Прострочення кредиту, як правило, призводить до залучення колекторів. Це законний спосіб, у який фінансові установи проводять стягнення заборгованості.

Компанії, що провадять колекторську діяльність, повинні бути внесеними до реєстру Національного банку.

Якщо ви зіштовхнулися з роботою відповідних компаній, то повинні знати про свої права та права колекторів, що займаються стягненням простроченої заборгованості.

Як колектори повинні комунікувати зі споживачем?

Законодавством встановлено виключний перелік способів дозволеної взаємодії колектора зі споживачем фінпослуг.

Під час першого контакту зі споживачем колектор зобов’язаний представитись та повідомити підставу такої комунікації, а саме:

  • повідомити власне ім’я або попередити про те, що взаємодія здійснюється без залучення працівника колектора (голосові повідомлення);
  • назву кредитора, компанії, яку представляє;
  • контакти для зв’язку;
  • правову підставу взаємодії;
  • розмір боргу, неустойки та інших платежів за порушення зобов'язання.

Колектору дозволено повідомляти боржника про наявність заборгованості у таких формах:

  • проводити телефонні та відеопереговори, особисті зустрічі зі споживачем. Проведення особистих зустрічей можливе виключно з 9 до 19 години за умови, що особа, з якою здійснюється взаємодія, не заперечує проти проведення з нею зустрічі та попередньо надала згоду на особисту зустріч під час телефонної розмови або окрему письмову згоду на це. Місце і час зустрічі підлягають обов’язковому попередньому узгодженню;
  • надсилати текстові, голосові та інші повідомлення лише упродовж певного часу;
  • надсилати поштові відправлення із позначкою "Вручити особисто" за місцем проживання (чи перебування) або за місцем роботи фізичної особи.

Більше інформації про кредитні послуги читайте на #ЗнайСвоїПрава_Кредити https://promo.bank.gov.ua/know-your-rights-loans/

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти