Ваше місто:
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

МТБ БАНК разом з НБУ почав інформаційну кампанію з безпеки готівкових розрахунків

Приватним особам
07.07.2021
МТБ БАНК разом з НБУ почав  інформаційну кампанію з безпеки готівкових розрахунків - фото - mtb.ua

МТБ БАНК приєднався до інформаційній кампанії, започаткованої НБУ, метою якої є навчити українців швидко перевіряти банкноти гривні на справжність та нагадати населенню, які банкноти та монети в обігу, а які вже не приймаються до оплати.

Попри поширення безготівкових розрахунків, готівкові гроші залишаються у широкому вжитку в Україні, тож захист та надійність готівкової валюти має завжди перебувати у фокусі уваги центробанку.

У межах цієї інформаційної кампанії Національний банк разом з партнерами інформуватиме українців, де обміняти вилучені з обігу, зношені, пошкоджені, сумнівні щодо справжності банкноти і монети, а також розповідатиме про елементи захисту національної валюти.

"Система захисту гривні перебуває на високому рівні і відповідає системам захисту провідних валют світу. Українська гривня має сучасні інноваційні елементи захисту, які дозволяють просто перевірити справжність банкноти візуально та на дотик. Потрібно лише знати, на що звертати увагу. У нашій інформаційній кампанії ми ще раз нагадаємо українцям про прості правила безпеки готівкових розрахунків", – розповів заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

Він пояснив, що рівень підроблення банкнот національної валюти залишається стабільно низьким. У 2020 році на 1 млн шт. справжніх банкнот гривні припадало близько 5,5 шт. підроблених банкнот. Для порівняння: цей показник у країнах Європейського Союзу в минулому році був втричі вищий і становив приблизно 17 банкнот євро.

Водночас більшість вилучених з обігу підроблених банкнот гривні – низької якості. Вони друкуються на принтерах і розраховані на неуважність громадян та касирів. "Ми упевнені, що найкращий захист від отримання підроблених грошей – поінформованість українців. Саме тому ми хочемо навчити кожного громадянина простим правилам, які допоможуть легко перевірити справжність українських грошей", – наголосив заступник Голови Національного банку.

Національний банк запускає спеціальну вебсторінку (лендинг) "Анатомія гривні", що містить відповіді на актуальні питання стосовно безпечних готівкових розрахунків.

Інформаційна кампанія "Анатомія гривні" триватиме впродовж липня-вересня 2021 року в усіх регіонах України. Вона відбувається за підтримки Кіберполіції та Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти