Ваше місто:
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

МТБ БАНК увійшов до «ТОП-3 злетів» в рейтингу стійкості банків і лояльності вкладників

Приватним особам
Бізнесу
20.05.2021
МТБ БАНК увійшов до «ТОП-3 злетів» в рейтингу стійкості банків і лояльності вкладників - фото - mtb.ua

Найбільший прогрес за показником стійкості в першому кварталі 2021 року продемонстрували три банки, один з яких - ПАТ «МТБ БАНК»: за показником стійкості банк піднявся відразу на 7 сходинок порівняно з груднем минулого року.

Також «Мінфін» підготував рейтинг за показником лояльності вкладників, важливого чинника, який впливає на підсумкове місце банку в рейтингу. Цей параметр, серед іншого, визначається часткою банку на депозитному ринку, а також абсолютним і відносним показником приросту портфеля вкладів населення. Тому традиційно це - найдинамічніша складова банківського рейтингу. І результати 1 кварталу - яскраве тому підтвердження: в ренкінгу банків за показником лояльності вкладників МТБ БАНК також піднявся на сім ступенів.

На тлі підвищення Нацбанком облікової ставки прибутковість депозитів продовжувала знижуватися. Проте, в першому кварталі 2021 року фізособи збільшили банківські заощадження майже на 0,9% (або 6 млрд) - до майже 688 млрд грн.

Аналітики «Мінфін» відзначають, що в рейтингу стійкості беруть участь банки, яким фізичні особи довірили свої заощадження на суму понад 1 млрд грн. За підсумками першого кварталу поточного року цим критеріям відповідало 33 фінустанови.

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти