Ваше місто:
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

Платіть за кредитом, якщо маєте змогу.

Приватним особам
29.09.2022
Платіть за кредитом, якщо маєте змогу. - фото - mtb.ua

 Якщо ваше фінансове становище різко погіршилося, зверніться до банку, де оформлений кредит, з проханням оформити реструктуризацію.

 Реструктуризація – це зміна умов кредитного договору на лояльніші для позичальника з урахуванням його фінансового стану, що дає можливість сплачувати за кредитом.

 Переваги реструктуризації:

  • ваша кредитна історія не погіршується;
  • зменшення щомісячного платежу за кредитом, що дозволяє зменшити навантаження на сімейний бюджет;
  • фінансова установа не нараховує штрафні санкції, якщо ви скористалися реструктуризацією і не маєте простроченої заборгованості.

Які можуть бути варіанти реструктуризації?

  • Продовження строку користування кредитом і зменшення щомісячного платежу.
  • Скасування пені та штрафних санкцій.
  • Списання частини боргу.

Також в окремих випадках банк може йти на інші умови реструктуризації, наприклад, позичальник достроково сплачує 10–15% боргу, після чого фінансова установа знижує відсоткову ставку.

Майте на увазі! Фінансова установа може відмовити у реструктуризації боргу.

Адже зміна умов кредитного договору на лояльніші для позичальника – це її право, а не зобов’язання.

Як оформити реструктуризацію?

Необхідно звернутися до фінансової установи з офіційною заявою про реструктуризацію та надати документи, які підтверджують виникнення обставин, за яких ви не маєте змоги платити за кредитом: це може бути втрата роботи, працездатності тощо.

Детальний пакет документів уточнюйте у фінансової установи, в якій у вас оформлений кредит. Реструктуризація оформлюється підписанням договору, де зазначені нові умови кредиту.

ВАЖЛИВО! У період дії воєнного стану та у 30-денний строк після дня його припинення або скасування споживач не нестиме відповідальності перед кредитодавцем у разі прострочення виконання зобов’язань за споживчим кредитом, зокрема – у разі прострочення штрафи та пеня не нараховуватимуться.

Більше інформації про кредитні послуги читайте на #ЗнайСвоїПрава_Кредити https://promo.bank.gov.ua/know-your-rights-loans/

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти