Ваше місто:
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

Український експорт під час війни: МТБ Банк прийняв участь у обговоренні перспектив розвитку

Приватним особам
Бізнесу
06.10.2022
Український експорт під час війни: МТБ Банк прийняв участь у обговоренні перспектив розвитку - фото - mtb.ua

У Тернополі за підтримки Дія Бізнес, USAID та ЕКА пройшло обговорення із представниками бізнесу  важливих стратегічних питань розвитку та підтримки експорту товарів і послуг українського походження.

Нещодавно міністерство економіки України закликало українські банки підтримати українську економіку під час війни шляхом фінансування експорту українських товарів, робіт та послуг на світові ринки.

«Основними задачами під час війни для нас є перезапуск економіки. У першому півріччі ми маємо падіння експорту на 24%. Тому зараз ми працюємо саме над стимулюванням експортних операцій. Дуже хочеться, щоб комерційні банки допомогли в цьому і замість депозитних сертифікатів НБУ вкладались в кредитування реального сектору економіки», - зазначила Міністр економіки Юлія Свириденко.

Механізм портфельного страхування кредитів, виданих на виконання експортних контрактів був запущений ЕКА в червні цього року. Страхується ризик невиконання експортером умов кредитного договору в частині погашення тіла кредиту та/або відсотків за ним. Це захищає банки від неплатежів й допомагає банківській системі залишатися стійкою та дієвою

Участь МТБ Банк в роботі круглого столу «Експортне фінансування: доступні можливості та перспективи розвитку» дала певні рішення щодо ролі доступного фінансування у відновленні та стимулюванні експортної діяльності в Україні.

 «Співпраця  експортерів з експортним агентством і комерційними банками – це реальний шанс на отримання фінансової підтримки під час війни», - впевнений керуючий філією МТБ Банк в західному регіоні країни Дмитро Ткаченко.

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти