Ваше місто:
Онлайн банкінг для бізнесу
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

Вклади українців захищені повністю

Приватним особам
20.04.2022
Вклади українців захищені повністю - фото - mtb.ua

Як працює система гарантування вкладів фізичних осіб?

У разі ліквідації банку держава, від імені якої діє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, відшкодовує вкладникам кошти у межах гарантованої суми.

Як було в мирний час

  • гарантована сума відшкодування за банківськими вкладами становила 200 000 гривень.

На час воєнного стану та трьох місяців після:

  • запроваджується 100% гарантія за банківськими вкладами фізичних осіб та ФОП (разом із відсотками, якщо це був депозит).

Гарантія поширюватиметься на вкладників платоспроможних банків. Тобто дія закону на вкладників банків, які вже проходять стадію ліквідації, не розповсюджуватиметься.  

Буде у післявоєнний час:

  • через три місяці після припинення чи скасування дії воєнного стану гарантована сума за вкладами становитиме 600 000 гривень.

Фонд гарантування вкладів відшкодовує кошти фізичних осіб та ФОП у національній та іноземній валюті, залучені банками на умовах договору банківського (карткового) рахунку чи вклади (депозиту) разом із нарахованими відсотками.

Вклади в іноземній валюті відшкодовуються в гривнях за курсом НБУ. 

Більше інформації про умови користування фінансовими послугами під час воєнного стану в Україні, читайте на спеціальному порталі Національного банку України за посиланням: https://promo.bank.gov.ua/fin-defense/

#НБУ_фінансова_оборона

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти