Ваше місто:
Онлайн банкінг для бізнесу
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

За участі МТБ БАНКу відбулося перше спортивне IPO в Україні

Приватним особам
12.04.2021
За участі МТБ БАНКу відбулося перше спортивне IPO в Україні - фото - mtb.ua

Народний клуб «Верес» разом із партнерами – інвестиційною компанією Concorde Capital,  букмекерською компанією Parimatch та МТБ БАНКом – 12 квітня в прямому ефірі провів  первинне розміщення  акцій на фондовій біржі (ПФТС).

12 квітня 2021 року Народний футбольний клуб «Верес» розпочав продаж своїх акцій на біржі ПФТС. Про що повідомив Президент НК «Верес» Іван Надєїн під час онлайн пресконференції, влаштованої спільно з партнерами Concorde Capital, Parimatch та «МТБ Банк» у PM HUB.

За перший торговельний день клуб отримав заявок на купівлю акцій на загальну суму 35 790 000 грн.

МТБ БАНК нещодавно став партнером народного клубу «Верес», а вже з 12 квітня в кожному відділенні МТБ БАНКу  можна буде придбати акції цієї футбольної команди.  НК «Верес» пропонує потенційним інвесторам 500 тисяч акцій, ціна за одну акцію - 100 грн.  Відповідно до проспекту емісії, розміщення акцій завершиться 1 березня 2022 року.  Однак, якщо всі акції цього випуску розкуплять раніше, датою закриття розміщення буде дата останньої угоди. А залучені кошти у сумі 50 млн грн народний клуб «Верес» інвестує у будівництво власної бази у м. Рівне.

«Уперше в історії України акції футбольного клубу публічно розміщуються та доступні для будь-якого покупця на біржі.  Ми раді стати учасниками цієї знаменної для вітчизняного фондового ринку події.  МТБ БАНК допоможе кожному українцю стати акціонером НК «Верес» та зробити цей футбольний клуб справжнім народним надбанням - кожна людина може звернутися до нас і ми придбаємо на його ім'я пакет акцій.  Підтримка розвитку спорту в Україні - один з наших пріоритетів, ми підтримуємо тенісистів, яхтсменів, гонщиків.  І сьогодні раді бути партнерами футбольного клубу»  - підкреслив Голова Правління МТБ БАНКу Юрій Кралов.

 

Президент НК «Верес» Іван Надєїн розповів, що це важливий день для українського спорту.

«Ми робимо щось історичне. Вперше усі охочі можуть отримати власну частку у футбольному клубі, стати частиною великої родини «червоно-чорних» і, наголошую, отримати інструменти контролю та управління. Після завершення IPO буде сформована нова наглядова рада з-поміж акціонерів. Вони матимуть доступ до документів і впливатимуть на ухвалення ключових рішень. Це європейська модель управління.» - заявив Іван Надєїн.

 

Генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа зауважив, що вартість акцій може змінюватися в залежності від балансу попиту та пропозиції: « Наразі ми продаємо папери за номіналом 100 грн за акцію, але дуже скоро все може змінитися і їхня вартість зросте. Ми бачимо дуже багато успішних кейсів таких проспектів, наприклад, у турецькому або польському чемпіонатах.»

 

За словами Директора зі зв’язків з громадськістю Parimatch Ukraine Вадима Місюри, Україні треба повертати віру не лише спорт, але й в фінансові інструменти: «Parimatch як один із лідерів ринку завжди знаходиться поруч з цікавими інноваційними проектами. Перше спортивне ІРО, ініціаторами якого стали НК «Верес», «МТБ БАНК» та Concorde Capital, є амбіційним та направлене на підтримку та розвиток українського спорту. Такими проектами ми повертаємо довіру до фінансових механізмів й створюємо в Україні умови для становлення інвестиційної культури.»

 

В свою чергу Голова Правління МТБ БАНКу Юрій Кралов зауважив, що це перший проект IPO за останні 15 років й сам процес купівлі акцій ще потребує вдосконалення, але всі учасники процесу намагаються максимально спростити його.

« Ми із задоволенням підтримали ідею першого спортивного ІРО. Цей кейс – початок, щоб наш внутрішній фондовий ринок перевтілився, з’явилося нове джерело залучення коштів, а бізнес став більш відкритим. Такі кроки також сприяють залученню інвестицій. Стати акціонером клубу не складно, достатньо залишити заявку на сайті та відкрити у банку рахунок. Сама ж угода укладається хвилин за 15.»  - заявив Юрій Кралов.

 

Щоб стати акціонером народного клубу «Верес» необхідно особисто або дистанційно подати паспорт та індивідуальний податковий номер, підписати договори на відкриття брокерського рахунку і рахунку в депозитарії. Для зручності можна звертатися в «МТБ БАНК» або у Concorde Capital».

 

Юрій Кралов зауважив, що Україна є незалежною державою ось уже майже три десятиліття, а фондовий ринок, по суті, знаходиться в зародковому стані та цьогоріч справа зрушила з міста завдяки ініціативі Кабміну:

« В січні цього року Голова Кабміну Деніс Шмигаль анонсував Меморандум щодо створення в Україні міжнародного фінансового центру - повний запуск планується восени 2023 року. Він стане інтегрованою в українську правову систему та надасть рівні можливості та переваги локальним та міжнародним учасникам. Фондовий ринок — це інституція, без якої неможливе зростання економіки.  Тому його створення є одним із пріоритетів нашого уряду. Ми, як фінансова структура, готові  надавати відповідні послуги для використання  додаткових  фінансових інструментів для внутрішнього та зовнішнього інвестора. Переконаний, за допомогою банків країна зможе оперативно вибудувати якісний фондовий ринок, що виведе нашу країну в коло розвинених світових держав.» – підкреслив банкір.

 За участі МТБ БАНКу відбулося перше спортивне IPO в Україні - фото 2 - mtb.ua

 За участі МТБ БАНКу відбулося перше спортивне IPO в Україні - фото 3 - mtb.ua

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти