Ваше місто:
Онлайн банкінг для бізнесу
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

Юрій Кралов: Факторинг – це світовий тренд

Приватним особам
30.12.2021
Юрій Кралов: Факторинг – це світовий тренд - фото - mtb.ua

МТБ БАНК за п’ять років вже зробив ряд кроків саме у сфері розвитку факторингових послуг і сьогодні його доля ринку складає 4%. Це досить велика цифра, зважаючи на те, що сучасні факторингові послуги не є досить розвинутими в Україні. Сфера дуже монополізована, 92%  послуг надають максимум вісім банків, цього недостатньо.  Тому так важливо докладати зусиль для всебічного розвитку такого перспективного фінансового інструменту.

«Сьогодні факторинг – світовий тренд, цей інструмент ефективно працює в розвинутих економіках, і в нашій країні є великий потенціал для його застосування. Дуже важливо, що процес втілення цього інструменту фінансування ініціюється і підтримується Національним банком України,  Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), ЄБРР та USAID у межах свого проєкту «Трансформація фінансового сектору», - підкреслив  Голова правління ПАТ «МТБ БАНК» Юрій Кралов.

Створення Комітету по розвитку факторингу Асоціацією українських банків – важливий крок на шляху поширення таких послуг для бізнес-спільноти України.  Нові рішення дають постачальникам  можливість поповнювати свої оборотні кошти частково, рівно на стільки, скільки їм зараз потрібно. 

«Банки залучають кошти вкладників і можуть за рахунок цього забезпечувати більш масштабне фінансування. Також ми надаємо ширший спектр послуг, пропонуємо клієнтам складні комбіновані продукти, наприклад, факторинг  у зовнішньоекономічних торгових операціях. МТБ БАНК одним з перших приєднався до SupplierPlus.  Це онлайн платформа, яка оперує цифровими документами, використовує автоматичний обмін даними і електронні підписи.  Тому постачальники отримують  доступ до джерела оборотного капіталу,  продають інвойси за бажанням, і коли в цьому є потреба, отримують до 100% суми інвойсу одразу після продажу. Покупці, в свою чергу, працюють з більш тривалими умовами оплати без шкоди для постачальників», - резюмував Юрій Кралов.

Потенційні обсяги ринку є просто величезними, оскільки понад 60% торгових транзакцій в Україні здійснюється з відстроченням платежу. Розвиток факторингу дозволить замістити близько 3 млрд євро недоліку ліквідності бізнесу, що в свою чергу дасть потужний поштовх розвитку економіки країни в цілому.

Комітет з розвитку факторингу в Україні зацікавлений в тому, щоб банківська спільнота та компанії  якомога швидше використовували цей фінансовий  інструмент для оперативного і легкого залучення додаткового фінансування обігових коштів.

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти