Ваше місто:
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

МТБ Банк видав перший експортний кредит під страхове покриття ЕКА.

Приватним особам
18.05.2023
МТБ Банк видав перший експортний кредит під страхове покриття ЕКА. - фото - mtb.ua

 

 

Компанія-експортер молочних продуктів отримала беззаставну позику на суму 1 000 000,00 дол. США для виконання експортних контрактівСтрахова відповідальність державного Експортно-кредитного агентства (ЕКА) перед МТБ Банком становить 800 тисяч доларів.

 

«Підтримка експортерів під час війни – це в першу чергу реалізація задачі наповнення бюджету країни, що саме в цей час дає нам ресурси для отримання перемоги надворогом, - вважає голова правління МТБ Банку Юрій Кралов. – Механізм страхування експортних угод, що був розроблений та майже миттєво впроваджений Мінекономіки та ЕКА у партнерстві з банківською системою України минулоріч, сприяє просуванню українських товарів на світові ринки та відновлює експортну складову надходжень до бюджету».

 

«Приємно усвідомлювати, що ідея підтримки українського товарного експорту під час війни знаходить підтримку у все більшої кількості банків, серед яких тепер і МТБ Банк. Від моменту, коли НБУ дозволив банкам приймати страховий поліс ЕКА як прийнятне забезпечення, вони видали експортних кредитів на суму 614, 4 млн грн, завдяки чому бізнес отримав кошти на виконання експортних угод на загальну суму 4,4 млрд грн. Страхова відповідальність ЕКА перед банками - 520,44 млн грн, що демонструє ефективність ЕКА як інструменту підтримки товарного експорту під час війни, адже 1 гривня страхової відповідальності ЕКА генерує 8,39 гривні потенційної експортної виручки», – сказав Руслан Гашев, в.о. голови правління ЕКА.

 

Довідка:

ПАТ «МТБ БАНК» працює на фінансовому ринку України вже більше 29 років та надає весь спектр банківських послуг роздрібним і корпоративним клієнтам. Входить у ТОП 20 банків країни та  представлений у 15 регіонах.

 

ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» засновано у 2018 році. Єдиним засновником та акціонером ЕКА є держава в особі Кабінету Міністрів України. Управління корпоративними правами, що належать державі у статутному капіталі ЕКА, здійснює Кабінет Міністрів України через уповноважений ним орган управління – Міністерство економіки України.

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти