Ваше місто:
Онлайн банкінг для бізнесу
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

НБУ встановив графік роботи банків на карантинні новорічні свята

Приватним особам
28.12.2020
НБУ встановив графік роботи банків на карантинні новорічні свята - фото - mtb.ua

Шановні клієнти!

30 грудня 2020 року СЕП НБУ буде працювати до 24:00.

Валютний ринок, депозитарій і інші системи Національного банку працюватимуть в звичайному режимі.  30 грудня будуть відкриті відділення банку,  проводитися операції на валютному міжбанку і «день в день» будуть проходити платежі фізичних та юридичних осіб між банками.

Увечері 30 грудня НБУ встановить офіційний курс гривні до іноземних валют, який буде діяти з 31 грудня 2020 року по 4 січня 2021 року включно.  Платежі в іноземній валюті від Державної казначейської служби через НБУ і Укрексімбанк будуть проходити до 16:00.

31 грудня звичайні міжбанківські платежі проходити не будуть, а до 13:00 через СЕП будуть здійснюватися тільки платежі між банками, що підпорядковані одній юридичній особі;  платежі від учасників СЕП в НБУ і органи Державної казначейської служби;  платежі від НБУ і органів Державної казначейської служби на адресу учасників СЕП.  Валютний ринок буде працювати виключно з урахуванням цих особливостей роботи СЕП.  Банківський день у СЕП закінчується о 13:00.

Операційний день депозитарію НБУ і Системи СЕРТИФ закінчується о 13:00.  Депозитарій НБУ забезпечує виключно операції зі сплати доходу та погашення ОВДП і облігацій місцевих позик, операції НБУ з регулювання ліквідності банківської системи, а також розрахунки за операціями з цінними паперами та депозитними сертифікатами, які виконуються за принципом «поставка без оплати».

Розрахунки за платежами з погашення та обслуговування державного боргу між Державною казначейською службою України і НБУ в національній валюті проводяться до 12:30.  Платежі через НБУ в іноземній валюті проводяться до 12:30 з датою валютування не раніше 4 січня 2021 року.

1 січня 2021 року банківський день у СЕП розпочнеться о 9:00 з датою банківського дня 4 січня.

Депозитарій Нацбанку працювати не буде, а банки не будуть здійснювати операції купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти на валютному ринку України, в тому числі зі своїми клієнтами.

4-6 січня СЕП і банківська система України працюватимуть в звичайному режимі.

7-10 січня банки не працюватимуть, а СЕП буде приймати платежі з датою банківського дня 11 січня.  При цьому робочий день з п'ятниці 8 січня, згідно з рішенням уряду, переноситься на суботу 16 січня.  Тому 16 січня перекази через СЕП будуть проходити «день в день».

У неділю 17 січня міжбанківські перекази будуть заходити в СЕП з датою банківського дня 18 січня.

У вихідні дні 1-3 та 7-10 січня забезпечить безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів.

Відповідні правила закріплені постановою НБУ № 159 від 16 грудня.

Режим роботи

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти