Ваше місто:
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

Юрій КРАЛОВ: руйнуємо стіну недовіри між банками та позичальниками – кредитуємо під заставу газу шляхом укладання договору довірчої власності

Приватним особам
28.12.2020
Юрій КРАЛОВ: руйнуємо стіну недовіри між банками та позичальниками – кредитуємо під заставу газу шляхом укладання договору довірчої власності - фото - mtb.ua

- Проблему недовіри до позичальників, яка виникла через тотальні неплатежі за позиками в 2014-2015 роках, держава запропонувала вирішити шляхом банківського кредитування під заставу товарів через оформлення договору довірчої власності, - розповідає про такий вид кредитування Президент АТ «ОДЕСАГАЗ» Ігор Учитель. - У цьому випадку банк може не турбуватися, що позичальник таємно виведе заставу, перепродасть її та залишить банк ні з чим. У той же час позичальник, основним активом якого є товар, наприклад, газ, відчуває себе більш упевнено, коли є можливість оформлення у забезпечення за своїми зобов'язаннями товару, що підвищує шанси на отримання кредиту та довіру з боку банку.

 - Першим таким позичальником у нашому банку стала "Міжнародна газова компанія", - відзначив Голова Правління ПАТ «МТБ БАНК» Юрій Кралов. - Кредитування шляхом укладання договору довірчої власності істотно відрізняється від позик під заставу рухомого та нерухомого майна. Якщо банк, наприклад, оформляє іпотеку – у цьому випадку господарем квартири, яка виступає предметом  застави, фактично залишається її власник. У разі ж кредитування під договір довірчої власності – вона належить банку. І повертається у власність господаря лише після погашення кредиту.

- Беручи кредит у МТБ БАНКу під заставу товарів шляхом оформлення договору довірчої власності, позичальник забезпечує безперервність операційного процесу, - підкреслив Голова Наглядової Ради МТБ БАНКу Ігор Згуров. - А це, мабуть, для бізнесу одна з головних складових успіху: не зупинятись ані на хвилину.

 МТБ БАНК відкритий для своїх клієнтів, постійно розширюючи лінійку продуктів, йдучи назустріч потребам бізнесу.

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти